Kodas: sousvide

Sous Vide vonios

Metos Sous Vide vonios, skirtos gaminti ir atvėsinti paruoštus produktus tame pačiame įrenginyje. Susisiekite su mūsų pardavimų skyriumi, kad galėtume pritaikyti jūsų poreikius atitinkančią Sous vide sistemą.

Kainoraštis 0,00 €

Susisiekite su mūsų pardavimų skyriumi, kad galėtume pritaikyti jūsų poreikius atitinkančią Sous vide sistemą.

 

Specialiai pritaikyti Sous Vide sprendimai

Sous Vide arba gaminimas žemoje temperatūroje suteikia įvairių privalumų profesionaliai virtuvei. Maistas apdorojamas vakuuminiuose maišeliuose, tai apsaugo produktus. Profesionalūs Sous Vide įrenginiai pagaminti iš nerūdijančio plieno, juos paprasta valyti. Visos programos lengvai parenkamos keliais paspaudimais jutiminiame ekrane.

 

Kaip veikia Sous vide?

Sous Vide metodu apdorojami tik produktai supakuoti vakuuminiuose maišeliuose. Maistas paruošiamas ir supakuojamas į vakuuminius maišelius, po to apdorojamas žemoje temperatūroje, vandens vonelėje. Jei norima, pavyzdžiui, mėsą, prieš pateikiant, galima apkepti keptuvėje, krosnyje ar ant griliaus.

 

Privalumai

Nors šis būdas tobulinamas laboratorijose, bet su juo paruoštas maistas nėra dirbtinis. Vakuuminėje pakuotėje apdorotas maistas gali būti laikomas ilgiau, o viduje išsiskyrę aromatai pagardina patiekalą ir išlaiko tikrą jo skonį. Sous Vide būdu paruošta mėsa visada bus minkšta ir sultinga.

Komercinėse virtuvėse Sous vide yra labai svarbus ir unikalus veiksnys, padedantis didinti veiklos pelną.
Sous Vide gaminimo būdas suteikia išskirtinių privalumų profesionaliai virtuvei, tai svarbus ir unikalus veiksnys, padedantis didinti veiklos pelną. Taip ruošdami maistą galėsite ženkliai  padidinti kiekius ir našumą, esant mažesniems darbo ištekliams. Ilgesnis produktų vartojimo laikas padės suplanuoti gaminimo ir pateikimo procesus ir suteiks lankstumo. Hermetinė pakuotė nepraleis pavojingų medžiagų.

Maisto gamybos proceso pavyzdys:
Ryte katile paruoštą karštą maistą galima sudozuoti tiesiai į vakuuminius maišelius su dozavimo pompa. Dozavimo pompa įdeda norimą kiekį produkto, kuris dozavimo metu susveriamas ir sudalinamas tiksliai norimu greičiu ir per norimą laiką. Pasirinktas kiekis sudozuojamas vieno ciklo metu. Maišeliai užlydomi ir po to atvėsinami Sous Vide vonioje iki + 3 °C.
Kol vyksta produktų iš pirmojo katilo vėsinimas, gali būti gaminama antra partija katile arba kepama mėsa krosnyje, supakuota vakuuminiuose maišeliuose. Kai vonioje užbaigiamas atvėsinimas, produktai perkeliami į šaldymo įrenginius ir antras ciklas parengiamas antrai produktų partijai iš katilo ar krosnies.
Galiausiai supakuojami tie produktai, kuriems reikia ilgesnio gaminimo ciklo, pavyzdžiui, kepsniai, mėsa gabalėliais ar tam tikro dydžio mėsos porcijos. Mėsa įleidžiama į Sous Vide vonią krepšeliuose su vidinės temperatūros matuokliu. Naktinio kepimo metu vyksta švelnus apdorojimo procesas, o po jo automatiškai pradedamas atvėsinimas iki  +3 °C.
Kitos dienos rytą produktai yra jau apdoroti ir atvėsinti, tuomet galima išimti iš krepšelių ir tiesiai perkelti į šaldymo įrenginius. Metos Sous Vide vėsinimo vonios gali būti iškart jungiamos naujam ciklui. Pavyzdžiui, Metos Maisto gaminimo centre per naktį iškeptas produktas vakuuminiame maišelyje gali būti sudedamas atvėsinti į vonią.

Sous Vide metodu išlaikomos visos skonio savybės:
-Mėsa išlieka minkšta
-Išsaugojamas aromatas ir kokybė
-Prailginamas vartojimo laikas
-Neprarandamas sultingumas

Sous Vide įrangos pranašumai:
-Taupomas laikas
-Lankstumas
-Palengvinamas maisto produktų perkėlimas
-Higieniškas apdorojimas
-Gaunamas kokybiškesnis produktas
-Galima išsaugoti iki 50 receptų